2015. december 10.

Ovis foglalkoztató

Ha címet adnék neki, az lehetne, hogy "Ügyesítő". :-) Kérésre készült. Sok-sok ötlet van e témában a Pinteresten. Párat átvettem. Ez egy lányos verzió, szeretnék majd Bálintomnak egy fiúsat készíteni. Talán új évben a névnapjára elkészül majd egy. Nem lesz már túl sok időm ilyesmire, mert januártól újra dolgozom. ;-) 
Minden lap fejleszti a finommotorikát, a pici ujjakat jól megmozgatja. Segít a szín- és formaészlelésben. A számlálásban is, ha a darabokat leszámoljuk a kicsivel. De a beszédfejlesztéshez is jó, ha az oldalakhoz történeteket találunk ki. Sőt cipőfűzőt kötni és fonni is meg lehet vele tanulni. :-D 

Lássuk az oldalakat:

Van mosós, teregetős. A kis csipeszek fejlesztik az apró mozdulatokat, ami később remek lesz ceruzafogáshoz, íráshoz.A babás oldalon pelenkázni lehet és történetet kitalálni. A patentos lufiknál színeket lehet egyeztetni.


A következő oldal a formaészlelésben segít.


Lehet cipzározni, hajat fonni.


Megtanulhat a kicsi cipőfűzőt kötni, megszámolhatja, hány virág van a vázában.Leszüretelhetjük az almákat a teherautóba.
A filclapokat és a borítót ugyan varrógéppel varrtam össze, de minden mást kézzel öltöttem. Filccel dolgoztam, ami puha és színes. Igyekeztem az apró gombokat jól megerősíteni. :-) 5 megjegyzés:

 1. Barbi !! Nem találok szavakat !!! EZ egyszerűen csodás :)

  VálaszTörlés
 2. Fantasztikus! Kellő időben biztosan szeretnék majd én is ilyet a legkisebbünknek, nem lehet neki ellenállni, gyönyörű és hasznos.

  VálaszTörlés
 3. Elképesztő..nagyon tetszik,gratulálok :)

  VálaszTörlés
 4. Szia! Fantasztikus ez a kreatív ügyesítő. Készítesz még ilyesmit megrendelésre? Esetleg írsz nekem az e-mail címemre ha igen. Szeretnék árat is kérni. Köszönöm szépen! Üdv: Emese (emese20077@gmail.com)

  VálaszTörlés